Türk Hava Kuvvetleri’nin istekleri göz önüne alınarak geliştirilen HÜRKUŞ, envantere girmesi ile Türkiye’nin 35-40 yıllık pilot eğitimi ihtiyacını, yerli ve millî imkânlarla karşılayabilecek olan geliştirilebilir bir eğitim uçağıdır. Ülkemizin üst düzey hedeflerine göre tasarlanan ve geliştirilen HÜRKUŞ eğitim uçağı gerek Türkiye’nin ilk jet eğitim uçağı olarak prototip süreci devam eden HÜRJET’e gerekse dünyanın sayılı beşinci nesil savaş uçağı olan Millî Muharip Uçağı KAAN’ın geliştirilme süreçlerine bilgi birikimi sağlamaktadır.
Türkiye’nin ilk özgün tasarım temel - başlangıç - gelişmiş eğitim uçağı olan HÜRKUŞ, ülkenin savaş pilotu ihtiyacına yönelik olarak geliştirilmiş ve millî aviyoniklerle donatılmış turbo-prop eğitim uçağıdır. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) gibi dünyada sayılı bir otorite tarafından verilen Ürün Tip Sertifikası ile dünyanın diğer ülkelerinde de uçabilmesine yönelik uluslararası izni bulunan HÜRKUŞ hem geliştirme aşamasında hem de uçuş testleri esnasında birçok test kabiliyetinin şirkete kazandırılması yönünden de millî havacılık ekosistemine katkı sağlamıştır.